سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حسبان نخستین روزنامه گردشگری ایران ویژه نامه شهر جدید پردیس

صفحه خانگی پارسی یار درباره

جایگاههای گاز CNG در معرض تعطیلی

    نظر
 

جایگاه‌های گاز CNG در معرض تعطیلی

جایگاه‌های گاز CNG در معرض تعطیلی قطع گاز برخی جایگاه‌های عرضه ( CNG ) سی‌‌.ان.‌جی در سطح کشور باعث ایجاد ازدحام بسیار زیاد در سایر جایگاه‌ها از جمله جایگاه‌های سوخت دومنظوره شده است. شرکت گاز ادعا می‌کند که قطع گاز جایگاه ها ناشی از بدهکاری آنهاست.

 

به گزارش «جام‌جم»، از حدود یکماه قبل تاکنون برخی جایگاه‌های عرضه سی.ان.جی در سطح کشور با قطع گاز روبه‌رو شده و بر این اساس بسیاری از شهروندان در کشور هم‌اکنون برای سوختگیری با مشکل مواجه هستند.

اجرای قانون هدفمند شدن یارانه‌ها در ابتدا اگرچه باعث خلوت شدن جایگاه‌های سی.ان.جی شد اما پس از پایان یافتن بنزین 100تومانی شهروندان و فروش بنزین به نرخ 400 و 700 تومان، شلوغی جایگاه‌های سی.ان.جی به شکل اولیه بازگشت. در حال حاضر، قطع گاز برخی جایگاه‌ها این ازدحام را دوچندان کرده است.

شرکت ملی گاز علت این قطعی را این گونه عنوان می‌کند: جایگاه‌داران به این شرکت بدهکارند و قبوض خود را پرداخت نکرده‌اند.

در مقابل، صاحبان جایگاه‌های سی.ان.جی می‌گویند درآمد آنها کفاف هزینه‌های‌شان را نمی‌دهد. هزینه بالای جایگاه‌ها منجر به بدهکاری تعداد زیادی از جایگاه‌ها به شرکت ملی گاز شده است. در این میان، شرکت ملی گاز نیز با توجه به نیاز شهروندان به این سوخت پاک و ارزان هیچ اقدامی برای جبران خلأ ناشی از تعطیلی جایگاه‌های سی.ان.جی بدهکار نکرده است.

روز دوشنبه محمد علی‌آبادی، سرپرست وزارت نفت از برخورد قانونی وزارت نفت با جایگاه‌های سی.ان.جی بدهکار خبر داده و گفته بود: بزودی مشکل این جایگاه‌ها به طور کامل مرتفع خواهد شد.

وی تصریح کرد: این بنگاه‌های اقتصادی باید نسبت به پرداخت مطالبات و بدهی‌های گازی خود به دولت اقدام کنند.

براساس این گزارش، پیشتر جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز نیز درخصوص پرداخت قبوض گاز توسط جایگاه‌های سی.ان.جی گفته بود براساس دستور رئیس‌جمهور تمام جایگاه‌های سی.ان.جی که نسبت به پرداخت به‌موقع مبالغ قبوض گاز خود اقدام نکنند، انشعاب گاز آنها به طور موقت قطع خواهد شد.

برخی از منابع خبری، اختلافات ایجاد شده در میزان فروش و مبالغ مندرج در قبوض گاز را دلیل اصلی استنکاف جایگاه‌داران از پرداخت اعلام می‌کنند و دلیل آن را ایراد در کنتورهای میترینگ (اندازه‌گیری گاز)‌ شرکت گاز می‌‌دانند.

بر این اساس اردشیر دادرس، رئیس سندیکای جایگاه‌داران سی.ان.جی در گفت‌وگو با فارس گفت: قطع گاز هم‌اکنون در استان‌های خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، گیلان و تهران به یک معضل تبدیل شده است.

وی تصریح کرد که قطع گاز موضوعی جدی است و علت این است که کارمزد جایگاه‌داران توجیه اقتصادی ندارد و از این‌رو جایگاه‌ها در حال ضرر دادن هستند.

وی گفت: اکنون فروش 260 تومان گاز به ازای هر مترمکعب به جایگاه‌دار موجب می‌شود تا در عمل قیمت این گاز با محاسبه مالیات بر ارزش افزوده 270 تومان محاسبه شود در صورتی که جایگاه‌های بنزین از این مالیات معاف هستند.

دادرس درباره اختلاف میترینگ (اندازه‌گیری)‌ جایگاه‌ها با شرکت ملی گاز گفت: این اختلاف موجب می‌شود که یک جایگاه قبض 84 میلیون تومانی بابت پول ماهانه سی.ان.جی برایش بیاید در صورتی که تنها کمتر از 70 میلیون تومان گاز فروخته است.

وی تاکید کرد: شرکت ملی گاز اجازه داد تا 75 درصد از پول قبوض واریز شود تا در آینده تکلیف 25 درصد باقیمانده مشخص شود، اما برخی از شرکت‌های گاز استانی از پذیرش این دستور خودداری می‌کنند.

بر اساس این گزارش، ‌مجتبی شیخ‌بهایی، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز نیز در این خصوص گفته است: مجموع بدهی جایگاه‌های عرضه سی.ان.جی 250 میلیارد تومان است که بخشی از آن مربوط به دوره هدفمندی یارانه‌ها و به چند دوره زمانی و برخی نیز تنها به یک دوره زمانی مربوط می‌شود.

وی درباره بروز خطا در محاسبه میزان گاز فروخته شده در جایگاه‌ها و مبلغ مندرج در قبوض تاکید کرد: ممکن است خطای ناچیزی در این زمینه وجود داشته باشد که برای این منظور شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در حال بررسی برای رسیدن به یک عدد ثابت به عنوان ضریب خطاست تا به نوعی جبران خسارات جایگاه‌داران شود.

با این حال با وجود پیگیری‌های صورت گرفته از سوی سندیکای جایگاه‌داران و شرکت ملی گاز، هنوز این اختلاف‌نظرها و مشکلات حل نشده و مردم در جایگاه عرضه سوخت با ازدحام زیادی مواجه هستند که با توجه به فصل گرما و صفوف طولانی، کلافه‌کننده به نظر می‌رسد